Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Daftar Sekarang

COVID-19

   

MS ISO 9001 : 2015

Pautan

          

Pelawat

0001576289
Today
This Week
This Month
Last Month
All days
49
1713
9381
20015
1576289

Forecast Today
408

13.85%
12.64%
1.00%
1.45%
0.16%
70.90%
Online (10 minutes ago):5
5 guests
no members

Your IP:54.85.57.0

Notis Penafian

  • Written by Admin

Jabatan Penjara Malaysia TIDAK bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini. 

Perlindungan Data 

Teknologi terkini termasuk penyulitan data adalah digunakan untuk melindungi data yang dikemukakan dan pematuhan kepada standard keselamatan yang ketat adalah terpakai untuk menghalang capaian yang tidak dibenarkan. 

Keselamatan Storan

Semua storan elektronik dan penghantaran data peribadi akan dilindungi dan disimpan dengan menggunakan teknologi keselamatan yang sesuai. 

Dibenarkan dan dilarang

  • Kecuali jika dinyatakan, anda dibenarkan untuk mencetak semua artikel.
  • Anda tidak dibenarkan memindahturun semua gambar yang dipamerkan. Klik kanan tetikus tidak dibenarkan.
  • Forum dan Sembang adalah ruangan untuk kemudahan kita bersama. Jangan gunakan untuk perkara yang dilarang dan mengganggu ketenteraman orang lain atau mana-mana pihak. Sembang atau 'chat' pada asalnya disediakan untuk ahli-ahli kadet koreksional. Ia menyediakan platform untk mereka berinteraksi sesama sendri sesuai dengan citarasa mereka
  • Sebarang komen mengenai portal sila gunakan menu 'Hubungi Kami' . Manakala untuk aduan mengenai perkhidmatan Jabatan Penjara anda boleh gunakan aplikasi untuk pelawat di 'Aduan'.
  • Pastikan anda membaca maklumat di menu 'Penafian'.

Panduan pindahturun 

  • Portal ini ada menggunakan format .pdf atau perisian acrobat reader pada sesetengah dokumen atau artikel. Ia dinyatakan pada pautan yang berakhir dengan .pdf seperti ini Senarai Artikel Untuk Dipindahturun (.pdf)
  • Pada ruangan pindahturun artikel atau penerbitan [menu 'Penerbitan'] anda perlu terlebih dahulu memastikan pelayar web anda telah dilengkapi dengan perisian Acrobat Reader.
  • Klik sini Acrobat Reader jika ingin memasang versi terkini.

Privasi anda 

Halaman ini menerangkan dasar privasi yang merangkumi penggunaan dan perlindungan maklumat yang dikemukakan oleh pengunjung.Sekiranya anda membuat transaksi atau menghantar e-mel yang mengandungi maklumat peribadi, maklumat ini mungkin akan dikongsi bersama dengan agensi awam lain untuk membantu penyediaan perkhidmatan yang lebih berkesan dan efektif. Contohnya seperti di dalam menyelesaikan aduan yang memerlukan maklum balas dari agensi-agensi lain. 

Maklumat Yang Dikumpul 

Tiada maklumat peribadi akan dikumpul semasa anda melayari laman web ini kecuali maklumat yang dikemukakan oleh anda melalui e-mel. 

Apa yang akan Berlaku jika Saya Membuat Pautan kepada Laman Web yang Lain? 

Laman web ini mempunyai pautan ke laman web lain. Dasar privasi ini hanya terpakai untuk laman web ini sahaja. Perlu diingatkan bahawa laman web yang terdapat dalam pautan mungkin mempunyai dasar privasi yang berbeza dan pengunjung dinasihatkan supaya meneliti dan memahami dasar privasi bagi setiap laman web yang dilayari. 

Pindaan Dasar 

Sekiranya dasar privasi ini dipinda, pindaan akan dikemas kini di halaman ini. Dengan sering melayari halaman ini, anda akan dikemas kini dengan maklumat yang dikumpul, cara ia digunakan dan dalam keadaan tertentu, bagaimana maklumat dikongsi bersama pihak yang lain. 

Alamat Kami

Pusat Latihan Pegawai Penjara Malaysia, 
Jalan Muzafar Shah, 34000,
Taiping, Perak 
Tel: 05 8050020, 05 8082182
Fax : 05 8064909
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 

Carian